Sådär mysigt

Det snöade inatt.
Sådär lagom mycket.
Sådär lagom kallt.
Sådär mysigt.
 
En fin start på dagen.
Madelene invigde sina vinterstövlar när vi promenerade hand i hand till dagis. Det knarrade sådär mysigt under skorna. Stora tjejen vill inte längre sitta i vagnen när vi ska till dagis, hon skakar på huvudet och säger "nej, inte vagn". Så både igår och idag har hon gått själv, och det har gått jättebra :o)
 
 
 

Varma öron

Madelene provade sina nya öronmuffar ikväll. Sötis !
 
 
Madelene kan själv, eller som Madelene säger, "Maddis e sjääl"
 
 
Just nu har vi en liten tjej hemma som testar sina föräldrars tålamod. Vi kämpar med hämtning och lämning på dagis, då Madelene har väldigt bestämda åsikter på hur det ska vara och vi inte riktigt håller med. Men vi försöker välja våra strider och hoppas att det ska lugna sig snart.
 
Nu ska jag mysa i soffan tillsammans med en kopp te, och njuta av lugnet. Jag jobbar sent pass på jobbet imorgon och i helgen blir det full fart. Skönt att Madelene och jag har tagit ledigt några dagar i nästa vecka och åker upp till Karlskoga för att mysa med familj och vänner :o)
 
 

Julmarknad i Rostock

Vi har varit på julmarknad i Rostock i helgen, tillsammans med Madelenes farmor. Julstämningen har smygit sig på och dom första julklapparna är klara :o)
Fint hotell, god mat, shopping, karuseller och tomten. Mysigt !
 
Lobbyn på Hotel Penta.
 
 
Utsikten från vårat rum, på en av gågatorna.
 
 
Madelene har åkt karusell för första gången och hon tyckte det var jätteroligt !
Dom två första gångerna bev hon ledsen när det var slut och vi var tvugna att gå av, men efter tredje gången gick det bättre :o)
 
 
Vi såg tomten !
 
Madelene på båten påväg hem.
 
 
 

Måndagmorgon

Kylskåpet behövde fyllas på, så Madelene och jag åkte till ICA Maxi nu på morgonen :o)
 
 
 
Nu ska jag kolla igenom bilder från helgen !
 
 
 

Påväg hem

Påväg hem efter en mysig weekend i Rostock.


Torsdagsfin

Torsdagsfin i min nya kavaj :o)


Förbereder och packar

Tittat på veckans avsnitt av Grey´s anatomy, målat naglarna och nu ska jag packa !
Efter jobb/dagis imorgon åker vi till Trelleborg, för att sedan åka båt och spendera några dagar i Tyskland :o) 
 
 

Yatzy och lördagkvällen

Startar denna vecka med övertid på jobbet och en otroligt skön kvällspromenad runt Munksjön tillsammans med Jessie. Efter en förlust mot pappan i yatzy är det nu läggdags. God natt !
 
Mitt hjärta !
 
 
 
I lördags åkte vi till Motala och hälsade på Lasse, Anna&Anton. Vi beställde pizza till middag, barnen lekte och busade. En mysig lördagkväll !
Fina Madelene och Anton :o)
 
 

Söndagsmys !

Pappan har spelat bandymatch idag, eller "bandom" som Madelene säger :o) 
hihi Sötisen !
Madelene och jag tog bussen till a6, vi strosade i butiker, fikade på Espresso house och Madelene åkte rutschkana. Mysigt !
Vi köpte en liten farsdagpresent, då vi för en vecka sedan inte kunde uppvakta pappan när vi var sjuka.
 
Nu är båtbiljetter och hotell bokat !
På torsdag åker vi iväg på en liten weekendresa :o)
 
 
Ikväll har vi haft Kalle&Amanda här. Grabbarna och Madelene lagade mat, sedan tittade vi på veckans avsnitt av Solsidan. Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan en liten stund innan läggdags :o)
 
God ostmacka på Espresso house.
 
 

Måla med fingerfärg

Kul att måla med fingerfärg !
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag och planering

Kvällspass på jobbet igår och sedan en promenad runt Munksjön tillsammans med Jessie. Skönt för kroppen och även huvudvärken som nu är borta.
Idag är det fredag, fredagskjol och övertid. Jag har spenderat kvällen med världens bästa dotter och vaknade nyss upp bredvid lillan i våran säng, där vi somnat sådär mysigt tillsammans. Pappan kom precis hem, han har varit i Vetlanda och tittat på bandy. Nu blir det mys i soffan och planering inför nästa helg, då är hela lilla familjen långlediga !
 
Inatt får vi sällskap av liten. Kärlek !
 
 

Långlunch och fika

Långlunch på jobbet idag resulterade i ett litet besök i city tillsammans med Jessie. Efter jobbet/dagis köpte Madelene&jag med oss fika och tog bussen hem till Mia&Tyra. En liten stund senare var det full fart i lägenheten då Egon, Olle, Conny och Micke kom en efter en. Mysigt !
 
Nu ska jag göra mig en kopp te, luta mig tillbaka i soffan och titta på veckans avsnitt av Grey´s anatomy. Huvudvärken sedan igår börjar äntligen ge med sig, så nu håller jag tummarna för att den är borta imorgon.
 
 
Kram !
 
 

Tvättmaskin och chokladpudding

För ca 1 vecka sedan köpte vi en tvättmaskin och Madelene hjälper gärna till att tvätta. Ikväll fick hon hjälpa mig att fylla den med smutstvätt :o)
Mammas söta lilla hjälpreda !
 
Ikväll lyxade vi till det med chokladpudding till efterrätt. Tyvärr uppskattades det inte riktigt av alla, Madelene ville bara äta det fina strösslet ;o)
Micke är iväg och tränar, Madelene sover och jag tänkte också gå och lägga mig. Jag har haft huvudvärk sedan i förmiddags som inte vill ge med sig. Kanske är jag inte helt frisk ännu och skulle ha varit hemma idag?
 
 
 

Måndag

Madelene och jag har varit hemma idag då jag inte riktigt kände mig helt ok igår. Men imorgon blir det jobb och dagis igen !
Promenad i solen, bus&mys med lillan och städat/tvättat har vi gjort idag. Tillsammans med pappan åkte vi till ICA Maxi och avrundade kvällen med pasta från Tortellini och daimglass.
 
När Madelene sov middag fick mina naglar en ny färg :o)
 
 

Familjepromenad och frisk luft

Precis kollat på veckans avsnitt av Solsidan tillsammans med en kopp te. Nya rena sängkläder och en dusch står på schemat, sedan hoppas jag att vi får sova hela natten. Det blev ett litet "bakslag" inatt, men nu hoppas jag verkligen att maginfluensan är påväg ifrån oss !
 
Grått och regnigt väder idag, men under eftermiddagen tog vi en liten familjepromenad. Skönt att komma ut, efter nästan tre dygn inomhus, och få frisk luft :o)
 
 
 

På bättringsvägen

Äntligen känns det som att vi är på bättringsvägen !
 
Vi är lyckligt lottade som är föräldrar till denna fina prinsessa !
Hon har varit helt fantastisk dessa två dagar som vi varit hemma och mer eller mindre legat på soffan hela dagarna. Det verkar dessutom som att hon är den i familjen som klarat sig bäst från denna maginfluensa "ta i trä".
 
 

Magsjuka och ändrade planer

Jag vaknade vid halv fyra inatt, med magsjukan!
Resan till Stockholm fick ställas in.
 
 

Fiskbensfläta och migrän

Började dagen med en fiskbensfläta, lämna Madelene på dagis och en promenad till jobbet i regnet. Tyvärr övergick denna mysiga torsdag i migrän och jag blev så dålig att jag fick ringa till Micke som fick komma förbi och hämta mig på jobbet innan han hämtade Madelene. Efter en stund vila gick illamåendet över, men huvudvärken är fortfarande kvar så nu ska jag hoppa in i duschen och sedan är det läggdags. Tidigt imorgon packas det sista i resväskan och en tågresa till Stockholm väntar :o)
 
 
 

Promenad

Idag har det varit en riktigt kall höstdag. Jag slutade tidigt på jobbet och skulle hämta Madelene på dagis, men då hon precis somnat fick jag gå hem. Så jag passade på att gå ut på en liten promenad innan det var dags att gå till dagis igen. Jätteskönt !
 
Nu sover lillan, Micke tränar och jag ska börja planera och packa inför helgen :o)
 
 
 

Shopping och fikastund

En mysig eftermiddag tillsammans med lillbusan och fina vänner !
Hämtade Madelene på dagis, shopping i stan med Jessie och sedan träffade vi Linda, Marina, Julius&Sigge på Kaffé Paus för en långfika. 
Nu sover Madelene och Micke åkte på träning för en liten stund sedan, så jag tänkte göra mig en kopp te och bara mysa i soffan resten av kvällen :o)
 
En chai latte på Kaffé Paus och Madelene i sin söta pyjamas.
 
 

Måndagen

Efter en lång dag på jobbet hämtade jag prinsessan på dagis. Hon var kvar sist av alla och blev jätteglad och ropade "mamma" när jag kom :o)
Promenera hem, laga middag, bada och läggdags för Maddis. Skönt att jag slutar tidigare imorgon så vi får lite mer kvalitetstid !
 
 
 

Sköna söndag

Vi har avrundat denna söndag med filmkväll tillsammans med Kalle&Amanda. Först tittade vi på "Moonrise Kingdom" och sedan veckans avsnitt av "Solsidan". Nu är det snart läggdags och imorgon startar vi veckan med jobb/dagis.
 
Tidigare idag hade vi Kalle&Amanda och Robin på besök. Jag hade bakat en smulpaj, med blåbär och hallon, som vi fikade på. Tvättstuga, Rusta, ICA Maxi och middag från MAX, en skön söndag helt enkelt !
 
Det blev en kopp te och några bitar mörk choklad till filmen :o)
 
 

Lördag och familjemys

Vilken fantastiskt mysig lördag vi haft idag, en dag utan några planer eller måsten !
Underbart med en riktig familjedag med världens bästa sambo och dotter :o)
Nybakta scones till frukost, fika på Wayne´s coffee tillsammans med Joel, Hanna&Theo, shopping i stan, god mat på Twin City, gunga i lekparken och Pippi Långstrump på dom sju havet tillsammans med en skål godis.
 
Madelene sover nu för natten och jag tänkte göra mig en kopp te och mysa i soffan resten av kvällen.
 
 
När vi fikade idag fick Madelene sina första pussar av en pojke. Sötaste Theo greppade tag om Madelene flera gånger och pussade henne ordentligt på munnen. Madelene verkade tycka det hela var ok då hon pussade tillbaka ;o)
Det var så otroligt charmigt hela situationen och vi föräldrar kunde inte låta bli att skratta åt det söta paret !
 
 

Bitterfittan

Igår kväll var jag och Amanda på teater, i kulturhuset Spira, och såg föreställningen "Bitterfittan". En jättebra monolog med skådespelerskan Hanna Schön. Föreställningen bjöd på många skratt men den gav också en och annan tankeställare och som småbarnsförälder var det svårt att inte känna igen sig !
 
 
 
 
 

Fredag och barnvakt

Första fredagen i november, förutom en kort arbetsvecka var det idag även en kort arbetsdag. Härligt att hämta lillan tidigt på dagis och spendera hela eftermiddagen med denna ljuvliga lilla tjej :o) Kärlek !
 
 
 
Mellan regnskurarna idag tittade solen fram.
 
 
Ikväll har vi haft Madelenes farmor och faster Johanna här, då Micke har spelat träningsmatch och jag har varit på teater. Tack för hjälpen !
 
 

RSS 2.0