Magsjuka och skidsemester

Det var inte riktigt såhär vi trodde att påskhelgen skulle bli. Men trots att både jag och Madelene fick någon form av magsjuka blev den ett par mysiga dagar i Kläppen tillsammans med min familj.
Jag ställde mig på ett par skidor för första gången på flera år, fick känna på några fall i backen men även se en fantastisk utsikt från toppstugan. Underbart att vi även i år fick njuta av sol hela dagarna. Vi hyrde även ett par skidor till Madelene, men efter att ha fått på sig både pjäxor och skidor ville hon inte annat än att ta av sig dom. Kvällarna spenderades i stugan, med tipspromenad, bad i utomhusjacuzzi under bar himmel och många härliga skratt :o)
Tack för en härlig helg !
 
 
 
Vi beslutade oss för att åka direkt hem till Jönköping idag. Vi har packat upp och tvättat, och imorgon står städning på schemat. Nu ska alla baciller bort ! 
 
Madelene och jag tog en promenad till ICA ikväll för att handla. 
 
 

Promenad i solen

Det har varit fantastiskt väder idag !
Madelene och jag var ute på en liten promenad, tittade på fåglar och njöt av solen. Skönt att det inte var så kallt som det har varit den senaste tiden, utan att vi idag fick härliga vårkänslor :o)
 
 
 
 

Middagsvila och våfflor

Fortfarande samma status på Madelene här hemma, så vi har haft ännu en lugn och mysig dag. Vi fick besök av Madelenes farmor en liten stund på eftermiddagen, sedan kom pappan hem efter att ha varit iväg på jobb sedan igår. Jag åkte en sväng till a6 innan pappan åkte iväg och tvättade bilen. När han kom hem stod Madelene och jag i köket och gräddade våfflor, är flåfla som Madelene kallade dom :o)
 
Madelene var så trött på eftermiddagen att hon gick och la sig i våran säng.
 
 
Ljuvligt att Madelene tycker att det är så roligt att hjälpa till i köket. Våffeldagen var igår men det fick bli våfflor ikväll när pappan var hemma och gjorde oss sällskap :o)
 
 

Loppisfynd

I lördags var vi på loppis i Motala
och jag hittade den här otroligt söta skålen !
 
Passar perfekt att fylla med godis :o)
 
 

Lös i magen

Madelene har varit pigg hela dagen, men då hon varit lös i magen så blir vi hemma imorgon också. Idag har vi haft en otroligt lugn dag hemma, bakat med trolldeg, målat och tittat på Astrid Lindgren-filmer. Nu håller vi tummarna att Madelene mår bättre imorgon !
 
Trolldegen som Madelene fick av Linda är fortfarande mycket populär :o)
 
 

VAB

Efter en natt med lite sömn är Madelene och jag hemma från dagis/jobb idag. Madelene kräktes inatt och sov sedan väldigt oroligt innan hon vaknade tidigt imorse. Hon fick i sig okej med frukost så förhoppningsvis blir det inte mer än detta som var inatt !
 
Madelene ville ha hallon och yoghurt till frukost.
 
 

Motala och Mästarnas mästare

Igår åkte vi till Lasse, Anna&Anton i Motala och har haft ett mysigt dygn med tacomys, loppis, lek&bus, nybakta kladdkakemuffins, övernattning och lekparkshäng i Stadsparken :o)
 
 
 
 
 
ICA Maxi, besök av faster Johanna, spontan killmiddag för pappan och nu en kopp te till Mästarnas mästare. Mysig söndag !
 
 

Afterwork

Fördrink hemma hos mig och sedan baren på Åtta glas. Tack fantastiska Linda för ikväll !

 


Bananplättar

Jag hittade ett recept på alltommat.se häromdagen, så igår blev det goda bananplättar till lunch.
 
Här kommer receptet :o)
 
 
Ingredienser:
2dl vetemjöl
2st ägg
4dl mjölk
2st bananer
 
 
Gör såhär:
Vispa vetemjöl, ägg och mjölk till en smet.
Mosa bananerna och rör ner i smeten.
(i grundreceptet skivas bananerna som sedan läggs 2-3stycken i stekpannan innan smeten hälls på)
Grädda i stekpanna.
 
Jag serverade dom med blåbär och skivad banan. Eller "bananpeng" som Madelene kallar dom :o) 
 
 

Feberfri och fint halsband

Madelene har varit feberfri idag, skönt !
Trots feber har Madelene varit på samma härliga humör som vanligt, så det har varit full fart här hemma. Men imorgon blir det dagis och jobb igen :o)
 
Ett halsband kan ha flera funktioner ;o)
 
 

Gula fjädrar

Nu är det inte långt kvar till påsken. Så för att få lite påsk-känsla har jag och Madelene pyntat påskris idag, med härligt gula fjädrar.
 
 
 
 
 
 
 

Feber och gröna blad

Madelenes farmor kom förbi en liten stund tidigare idag och fick smaka på våra chokladbollar, eller "gladadbull" som Madelene kallar dom :o)
 
Vi har även städat här hemma. Ett par gånger när jag dammsugit har Madelene kommit med sin dammsugare och hjälpt till. När jag stod och skalade potatis till middagen kom Madelene in i köket och när hon fick se vad jag gjorde ropade hon "ja osså sala tatis". Vi hämtade en stol och sedan stod Madelene vid diskbänken och åt rå potatis. Gullunge !
 
 
Madelenes feber har gått upp och ned under dagen, men då hon hade 39,2 efter vilan så blir vi hemma minst imorgon också. Nu ska jag mysa i soffan med en kopp te innan det är dags att sova.
 
Vacker Slideranka som jag ställt i en glasvas.
 
 

Bakat chokladbollar

 Vi har bakat chokladbollar nu på morgonen !
 
Madelene tycker att det är jätteroligt att baka så hon blev överlycklig när jag frågade om hon ville göra chokladbollar :o)
Nu står dom i kylskåpet och kommer passa perfekt till eftermiddagsfikat.
 
 
 
 
 
 

Febrig tjej

Dagis ringde mig på jobbet idag och en stund senare hämtade jag hem en febrig Madelene. Men trots en temperatur på 39,3 var hon på glatt humör :o)
Vi tillbringade eftermiddagen i soffan, tittade på Astrid Lindgren-filmer, åt glass och drack festis. Madelene var fortfarande varm och hade lite feber ikväll, så vi blir hemma imorgon också !
 

 
 
 

Korvgrillning vid Västersjön

Fantastiskt väder och en underbar eftermiddag vid Västersjön tillsammans med Conny, Mia&Tyra. Lek och bus, korvgrillning, tårta och promenad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag och huvudvärk

Jag har en huvudvärk som inte riktigt vill ge med sig, så idag är Madelene och jag hemma. 
 
 
 
 

Vacker Hortensia och nytt ord

Det satt en lapp på dagis igår att Madelenes blöjor snart är slut. Vi tog med lappen hem med tron om att vi då skulle komma ihåg blöjpaketet idag. Påväg till dagis imorse påminner Madelene mig om lappen och jag säger då till henne att jag glömt blöjorna hemma, och att vi får ta med dom imorgon. Med en ledsen röst svarar Madelene "glömt, mamma, jätteglömt".  
Sötis !
 
 
 
 
I söndags åkte jag till Blomsterlandet och köpte denna vacka Hortensia.
 
 

Måndagskjol

Madelene ville bestämt ha kjol på sig idag och då hon annars brukar ta av sig kjolarna jag tar på henne var jag snabb på att låta henne välja kjol i byrålådan :o)
 
Kärlek !
 
 

Melodifestivalen och rosa drink

Lunch hemma hos svärmor och en liten promenad i kylan. Sedan hem och förbereda inför Melodifestivalen, hemmagjorda hamburgare, klyftpotatis och en kall hallondrink. Mysigt !
 
 
 
 
 
Madelene har fått ett intresse av att sjunga och är riktigt duktig på att komma ihåg texter. Favoritsången är "binka säna dä", och sedan igår går hon runt och sjunger "ja må leva". Gullunge !
 
 

Monkeytown och fantastiska kramar

Vi spenderade ett par timmar på Monkeytown igår. Madelene verkade tycka att det var roligt att springa runt, klättra, åka rutschkana, bygga med lego och äta glass :o)
 
När vi skulle lägga Madelene för natten igår kväll sa hon "min mamma" flera gånger och kramade om mig minst lika många gånger. Så det kändes som att hon haft en mysig födelsedag !
 
 

2 ÅR

Grattis Älskade prinsessa på din 2årsdag !
 
Finaste Madelene har blivit uppvaktad med sång, paket och tårta.
Tack för alla härliga gratulationer !
 
 
 

Uppsatt hår och kvällspass

Kvällspass på jobbet och pappan påväg hem efter att ha varit iväg på jobb sedan i måndags, tack Johanna för att du hämtade Madelene på dagis !
 
Nu ska jag mysa i sängen med en kopp te och Mia på Grötö, på TV4play :o)
Jag provade att göra någonting nytt med håret imorse :o)
 
 

Åka buss och kärlekste

Njuter nu av en kopp te i soffan, eftermiddagen/kvällen har vi spenderat hemma hos Mia&Tyra. Jag och Mia hann med en liten promenad innan vi åkte hem. Mysigt !
 
Madelene hämtade böcker så hon kunde "säla" (=läsa) när hon satt på pottan imorse.
Duktig tjej som kissade på pottan idag !
 
Madelene ville sitta själv på bussen :o)
 
 
Jag fick ett otroligt gott te av Robin&Sandra när jag fyllde år, "Kärlekste".
 
 

Huvudvärk och flygbiljetter

Flyget är bokat !
I april åker Louise och jag till London några dagar. Det ska bli fantastiskt roligt !
 
Måndag, jobb/dagis och huvudvärk, nu ska jag snart varva ner i soffan tillsammans med en kopp te :o)
 
Påväg till dagis imorse.
 
 
En ny favoritleksak i födelsedagspresent från mormor, morfar och mostrar :o)
 
 

Födelsedagskalas och paket

Sitter i soffan och njuter av en kopp te. Tvättmaskinen snurrar och om en liten stund är det läggdags. Efter en mysig helg i Karlskoga är det måndag imorgon igen och dags för jobb/dagis :o)
 
Ett fint dop i kyrkan igår och ett härligt födelsedagskalas idag. Grattis underbara lillasyster Louise på födelsedagen !
 
 
 
 
Det var kalas även för Madelene som blev uppvaktad i förskott med många fina paket !
 
 

Dop i Karlskoga kyrka

Vi hade äran att få vara med i kyrkan idag när sötaste Freja blev döpt. En fin stund i kyrkan följt av en fika på 39:an. Tack för att vi fick dela detta med er !
 
 
 
Madelene tyckte det var spännande i kyrkan och tittade med stora ögon när Freja fick vatten på huvudet. Eller "Fjejan" som Madelene kallar henne :o)
 
 

RSS 2.0