Provsmaka hjortron och tipspromenad

Tipspromenad runt Rocksjön tillsammans med Kalle&Amanda, fika på Hasse på sjökanten och shopping. Kvällen bjöd på sol så vi promenerade bort till Friardalen och lekte en liten stund. En mysig söndag och härlig uppladdning inför sista arbetsveckan innan semestern !
 
Micke hittade hjortron längst vägen runt Rocksjön och Madelene ville gärna provsmaka. Tyvärr var dom inte helt mogna så dom var inte så uppskattade.
 
 
 
Jag köpte det här fina somriga linnet idag, och det får åka med på semestern.
 
 

Fredagsmys och storstädning i sovrummet

Jag gick in på Systembolaget efter jobbet igår och sedan åkte vi till ICA Maxi och handlade. En pizza till middag och när Madelene somnat fortsatte fredagsmyset med någonting kallt i glasen, ett fat med delikatesser och en film som vi inte orkade kolla färdigt på då vi båda var otroligt trötta :o)
 
"Hans och hennes" påsar från Systembolaget :o)
 
Åh så gott !
 
 
Efter frukosten idag byggde vi en koja och Madelene ville genast lägga sig där och titta på "päden".
 
Pappan har gått till frisören och jag ska nu fortsätta på dagens projekt, att få ordning i sovrummet !
 
 

Te och mörk choklad

Onsdagsmys och egentid. Njuter av en stor kopp te och lyxar till det med några bitar mörk choklad. Idag har jag bokat loppisbord i augusti, så efter semestern ska vi rensa här hemma och hoppas att sakerna kan komma till bättre användning hos någon annan.
 
Det har regnat nästan hela dagen, så det är extra mysigt att tända ljus och dricka en kopp te på kvällskvisten :o)
 
 

Nougat- och nötkolakakor

Jag provade ett nytt recept förra veckan och bakade Nougat- och nötkolakokar, som jag hade med mig till midsommarfirandet i Karlskoga :o)
 
 
Recept till ca 30stycken kakor
 
Ingredienser:
 
4,5dl vetemjöl
0,75dl strösocker
200gram margarin
1 ägg
 
Fyllning
100gram mjuk nougat
 
Kolasås
200gram nötter
150gram margarin
1dl vispgrädde
1dl ljust muskovadosocker
1dl ljus sirap
 
 
Gör så här:
Hacka ihop vetemjöl, strösocker och margarin till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30minuter.
Sätt ugnen på 175grader. Tryck ut degen i formar (ca 5cm i diameter) och ställ dom på en plåt. Grädda mitt i ugnen 15-20minuter.
Fyllningen, Skär nougaten (lika många bitar som antal kakor) Lägg en bit i varje form direkt när plåten tagits ur ugnen.
Kolasås, Blanda ihop margarin, vispgräddeuskovadosocker och ljus sirap i en kastrull. Sjud på svag värme tills såsen börjar tjockna, 15-20minuter. Blanda i nötterna.
Fördela blandningen i formarna och låt kakorna kallna. Förvara dem i kylen eller frysen.
 
 
 
 
Jag hade salta cashewnötter och hackade hasselnötter i mina kakor. Kakorna var goda men väldigt söta, så nästa gång ska jag använda mer saltade nötter.
 
Receptet hittade jag på greiddnos.blogspot.se när jag googlade efter nya spännande recept.

Semesterplanering och shopping

Det är inte lång tid kvar, om ett par veckor är det semester och en härlig bilresa i Europa väntar. Boende och båt är bokat. Underbart att få komma iväg !
Planeringen av vad som ska packas med på resan börjar nu på allvar. Idag hittade jag dom här söta shortsen på H&M. Hoppas dom kommer passa perfekt när benen fått lite brun färg :o)
 
 
Som alltid när jag går i en affär, så hamnar jag på barnavdelning ;o)
Madelene fick ett litet paket, bl.a. dessa söta diadem.
 
 

Midsommarfirande

Då är vi hemma igen, efter några dagar i Värmland. Vi spenderade midsommarafton traditionsenligt i Lunedet, åt min mammas hemmagjorda jordgubbstårta och dansade runt midsommarstången. Vi hade tur med vädret och kunde njuta av solen lagom tills det var dags att åka från Lunedet, en liten stund senare kom det lite regn. Sedan åkte vi hem till mina föräldrar, grillade och Madelene badade i poolen. Mysig midsommar !
 
 
 
 
 
 
 
Saga och Madelene
 
 
 Vi har även hunnit med en fika vid Picassoskulpturen i Kristinehamn tillsammans med Niina och hämtat mat från nyöppnade Wok house i Karlskoga tillsammans med nästan hela min familj. Tack storebror, A-K och Saga för att vi har fått sova hos er och att ni tagit väl hand om oss !
Vi har packat upp väskorna, tvättmaskinen är på och imorgon är vi tillbaka i vardagen med jobb/dagis. Madelene är klar med sin penicillinkur så nu håller vi tummarna för att hon håller sig frisk ett tag.
 
 

Eftermiddagsfika och regn.

Jag och Madelene har varit hemma idag också, och blir det även imorgon. Jag har fortfarande ont och är svullen efter tandläkarbesöket, så jag tror att vila är precis vad jag behöver !
Det har varit grått ute hela dagen och under eftermiddagen/kvällen kom regnet. Hoppas att det vänder till helgen.
 
 
Efter en hel dag inne mötte vi upp Linda, Bianca och Maiken i Huskvarna, för en fika. Mysigt att ses och skönt att komma ut en liten stund.
 
 

Midsommarklänning

Midsommar närmar sig och jag har sytt en klänning till Madelene som jag tänkte att hon skulle ha då. Det ljuvliga tyget har jag fått av fina Anna-Karin :o)
Nu håller vi tummarna för att solen tittar fram på midsommar !
 
 
 
 
 
 
 

Svullen och svalkande glass

Idag har jag varit hemma från jobbet, då jag har ont och är svullen efter gårdagens tandläkarbesök. Nu känns det bättre så imorgon hoppas jag kunna gå till jobbet och att svullnade lagt sig lite.
Madelene hade ytterligare en orolig natt inatt och imorse sa hon att hon hade ont i örat igen. Hon blev dessutom jätteledsen när jag lämnade henne på dagis, så jag ringde vårdcentralen för att fråga hur långt in på penicillinkuren vi bör märka att det är bättre. Då vi är inne på halva kuren fick vi en tid idag på eftermiddagen och fick träffa samma läkare som sist. Han fick göra rent båda öronen för att kunna se någonting. Han konstaterade sedan att Madelenes vänstra trumhinna är lite tjock, men att det bör ge med sig när hon ätit klart penicillinkuren. När vi var påväg därifrån sa Madelene "nu inte ont öja". Så nu får vi väl tro att det snart ska vara läkt och sedan inväntar vi en tid på Ryhov för vidare utredning.
 
 
Under eftermiddagen mötte vi upp Mia&Tyra och köpte glass. Svalkande gott i detta fantastiska väder vi haft idag !
 
 

Nya garderober och tandläkarbesök

Det blev en lugn och mysig helg, fika med faster Johanna, grillkväll hos Tyra med familj och ett besök på IKEA igår som resulterade i nya garderober till vårat sovrum.
 
Idag har jag startat veckan med ett tandläkarbesök och två utdragna visdomständer. Så nu ser jag fram emot att åka till Värmland i slutet av veckan och fira midsommar !
 
 
 
Micke köpte med sig jordgubbar påvägen hem från jobbet. Underbart att sitta ute ikväll, äta jordgubbar och njuta lite av solen.
 
 

Middag på Bryggeriet

Ikväll blev jag och Madelene utbjudna på middag. Pappan tog oss till hamnpiren och restaurang Bryggeriet. En mysig restaurang, men tyvärr blev vi lite besvikna på maten. Min somrigt röda drink med smak av jordgubb var å andra sidan väldigt god :o)
Vi promenerade förbi Hemmakväll påvägen hem och sedan blev det fredagsmys i soffan innan läggdags för lillan. Nu ska även jag göra kuddarna sällskap i sängen.
 
 
 

Operation och många tankar

Tidigare i veckan hade jag en tid på Kvinnokliniken på Ryhov. Jag har lätta celförändringar på livmodertappen som inte läkt av sig självt utan att man beslutat på Ryhov att operera bort detta genom sk konisering. Ingreppet gjordes under lokalbedövning. Jag mår bra efter ingreppet och känner inte av några större biverkningar. Men det har dock påverkat mig psykiskt och det är många tankar som snurrar i mitt huvud. Men nu är ingreppet gjort och om några månader får jag en kallelse för kontroll.
 
Så för att muntra upp oss lite efter Madelenes läkarbesök, åkte jag och Madelene till a6 igår. Jag köpte en fin ring från Edblad och Madelene hittade ett paraply med nya favoriten HelloKitty på :o)
 
 
 

Öroninflammation, igen

Det är tre veckor sedan vi var på vårdcentralen förra gången med Madelene och idag var det dags för ett nytt besök. Ett besök som resulterade i penicillin i 10 dagar då Madelene har vätska i vänster öra. Lilla gumman !
 
Madelene har sovit väldigt oroligt och varit väldigt ledsen dom senaste två nätterna, vilket jag trodde var pga drömmar. Men igår kväll sa hon att hon hade ont i örat och idag på morgonen tyckte jag att det såg ut som att vätska runnit ut. Så jag ringde till vårdcentralen och fick en tid under eftermiddagen. Läkaren sa att han skulle skicka en remiss till öronmottagningen på Ryhov för vidare utredning. Nu sover lillan och jag tänkte vila en stund på soffan, det blev inte många timmars sömn inatt.
 
 
 
 
 

Hemma igen !

Likt många andra gånger så var det med blandade känslor som vi idag lämnade Karlskoga och åkte hem till Jönköping. Vi har haft en händelserik vecka som till största delen innehållit fantastiskt fina upplevelser, fotboll, bal, shopping, student och 43-årskalas. Det har varit härligt sommarväder nästan varje dag och vi har avrundat några kvällar med ett dopp i poolen. Underbart att spendera tid tillsammans med nära och kära !
 
Naglarna är nymålade och nu tänkte jag mysa i soffan med en kopp te innan läggdags, imorgon är det måndag och jobb/dagis står på schemat !
 
 
 

Fina vänner och ett dopp i poolen

Idag var vi hembjudna till Caroline&Freja på lunch, tillsammans med Teresa, Camilla&Liv. Det var mysigt att ses och underbart att äta lunch ute och samtidigt njuta av solen. Det blev några timmar ute innan vi åkte hem igen. Sedan blev det ett svalkande dopp i poolen, ljuvligt !
 
 
 

Tågresa och regn

Det är snart dags att sova. Bredvid mig ligger Madelene och sover gott. Mysigt att ha henne nära inatt ! 

Tågresan gick väldigt bra. Vi gjorde ett tågbyte i Falköping innan vi åkte vidare till Örebro. Bara några minuter efter att vi lämnat Falköping somnade Madelene i min famn, och sova hela resan. I Örebro blev vi sedan upphämtade av finaste mostrarna som skjutsade oss hem till Karlskoga. Tack !
Det har regnat från och till under dagen, men vi håller tummarna att solen tittar fram imorgon. Nu ska jag sova, imorgon väntar mysig lunchdejt :o)

 

 

 
 

Vigsel mellan Amanda&Kalle

 Tack för att vi fick vara med och dela er stora dag tillsammans med er !
Igår var vi på bröllop i Stockaryds kyrka, mellan Amanda och Kalle. En fantastiskt fin vigsel, med en liten överraskning från den otroligt vackra bruden. Efter vigseln var vi inbjudna på middag på Granbacken. Vi skålade för brudparet med champagne och fick sedan njuta av en fantastiskt god middag och en ljuvligt god bröllopstårta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Madelene var hemma hos Linda med familj under dagen/kvällen. Tusen tack för att ni tog hand om våran lilla tjej !
Nu ska jag börja packa för i eftermiddag åker Madelene och jag till Karlskoga.
 
 

RSS 2.0