Det händer mycket

Det händer mycket nu, både roliga och mindre roliga saker. Men vi börjar med det roliga som vi har att se fram emot dom närmaste dagarna. På lördag ska vi på bröllop och på söndag åker Madelene och jag till Karlskoga. Men först väntar en mysig sommarfest på Madelenes dagis imorgon. Vi håller tummarna för att solen tittar fram under eftermiddagen/kvällen när vi ska vara ute :o)
 
Ikväll har jag målat naglarna i en härlig färg inför festen imorgon.
 
 

Chai latte och M&M

Sedan igår är vi tillbaka i vardagen med dagis/jobb och Madelene tog sin sista penicillin idag. Skönt !
 
Ikväll när Madelene lagt sig för natten plockade jag fram symaskinen. Det blev en söt klänning som jag tänkt att Madelene ska ha på sig nästa vecka, när moster Louise tar studenten. Sedan lutade jag mig tillbaka i soffan tillsammans med en chai latte och en skål M&M. Nu är det läggdags !
 
 
 
Dom rosa godbitarna köpte jag i London, på M&M world.
 
 
 

Slottsskogen och ponnyridning

Igår åkte vi till Slottsskogen, i Göteborg. Mysigt att promenera runt, titta på djur och äta lunch.
 
Madelene provade även på ponnyridning för första gången. Det var blandade känslor under ridturen. När jag först frågade om hon ville rida blev hon jätteglad, vi köpte en biljett och ställde oss i kö. När vi väntade på våran tur var Madelene full av förväntan och sa flera gånger "nu min tur". Det gick bra att sätta henne i sadeln, men efter att ha gått några meter tittade hon på mig och sa "nä, inte jida mee". Vi stannade till, pratade med henne och fick henne att hålla min hand under resten av turen. I slutet satt hon och sa "jolit mamma". Och när hon stigit av ville hon rida igen. Roligt att hon verkade tycka om ridturen tillslut !
 
 
 
 
 
 

Fin blombukett

Pappan kom hem med mer än bara glass och jordgubbar igår :o)
Tack Älskling !
 
 
 

Öroninflammation och årets första jordgubbar

Madelene hade ingen feber idag på morgonen, men jag ringde och pratade med vårdcentralen och fick en tid under eftermiddagen. Ett besök där Madelene fick göra rent öronen för att doktorn skulle kunna se trumhinnan och göra en bedömning. Inte en min eller ett ord under hela tiden. Min fantastiska tjej var jätteduktig!
Sedan kunde doktorn konstatera att hon har öroninflammation på höger öra och skriva ut penicillin. 
När pappan kom hem lyxade vi till det med glass och jordgubbar, som pappan köpte med påväg hem.
 
Här sitter Madelene och väntar på sitt penicillin på apoteket. Madelene fick välja leksak i leksakslådan hos doktorn när vi var klara, hon satt en stund och tittade ner i lådan innan hon stoppade ner handen i en påse och fick med sig tre stycken plastdjur upp. Sköterskan tyckte att det var ok när hon varit så duktig :o)
Det var en nöjd tjej som stolt promenerade hem igen !
 
 
 
 

Frisk luft och fortfarande febrig

Lilla Älsklingen har fortfarande feber sedan i lördags, så vi har varit hemma från dagis och jobb. Febern blir högre på kvällarna, trots att hon vilar mer då. Sedan igår klagar hon på "ont i öjat, mamma". Så är febern kvar imorgon ringer vi till vårdcentralen !
 
Idag har jag varit på utvecklingssamtal på dagis. Underbart att få höra om våran lilla tjej. Hur mycket hon utveckats och hur hon är på dagis. Sedan åkte vi till sportbutiken XXL som öppnade idag här i Jönköping. Jag tror det var lite skönt för Madelene att få komma ut en liten stund och få frisk luft.
 
Madelene ville prova sin nya klänning. Söt !
Jag har köpt mer tyg och tänkte sy en klänning som hon kan ha på moster Louise student.
 
 

Prickig sommarklänning

Symaskinen står framme sedan igår, så idag har jag sytt en söt sommarklänning till Madelene.
 
 
 
Tyget köpte jag i måndags på Tygfabriken i Huskvarna.
 
 

Söta sängkläder till docksängen

När Micke kom hem från jobbet igår hoppade jag in i bilen och åkte till Tygfabriken i Huskvarna. Där köpte jag bl.a. vit spets. För ett par veckor sedan köpte jag ett fint randigt tyg på Ohlssons tyger i stan, som jag planerade att använda för att sy sängkläder till Madelenes docksäng. Så idag på morgonen åkte symaskinen fram och resultatet blev dom här söta rosa/vita sängkläderna :o)
 
 
 
Docksängen har vi köpt på IKEA, och sedan målat den vit.
 
 

I köksfönstret

Det verkar som att våra tomat- och smultronfrön trivs bra i köksfönstret. Madelene har hjälpt till att vattna och nu har små gröna blad vuxit upp. Ljuvligt !
 
 
 

Njursten, feber och ESC

I fredags var dagis stängt pga planeringsdag och jag hade tagit ledig för att vara hemma med Madelene. Men dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Natten till fredag fick Micke svåra magsmärtor som slutade med en taxiresa till akuten. Han kom hem ett par timmar senare. Vi skjutsade honom till akuten under fredagen då han skulle på ett återbesök. Efter tester och röntgen konstaterade man njursten.
När Micke väntade på att få komma till röntgen åkte jag och Madelene hem till Mia&Tyra med lunch. Det var fantastiskt fint väder, så vi satt ute och åt. Mysigt !
Vi hämtade sedan Micke och efter en liten stund kom Niina. Tacomys och sedan läggdags efter en lång natt/dag. Madelene vaknade sedan strax innan fem på lördagsmorgonen, alldeles varm. Hon hade en temp på 40,6. Lilla gumman. Några timmar senare somnade hon i mitt knä i soffan och sov några timmar. Tempen sjönk till 38,3 och Madelene blev lite piggare, så vi tog en promenead in till stan. Skönt med frisk luft. Madelene var matt och mammig hela dagen igår, och somnade i våran säng på kvällen. Micke var på svensexa i Köpenhamn, och jag ville ha lillan nära på natten om hon skulle vakna.
Lördagkvällen bjöd på Eurovision song contest, och för sjunde året i rad satt jag och Niina bänkade tillsammans framför TV:n. En underbar tradition !
Efter en hel natts sömn vaknade Madelene vid sju imorse. Idag har hon varit mycket piggare och tempen har gått ner.
 
Madelene sov gott i soffan :o)
 
 

Onsdag och fiskbensfläta

Idag gjorde jag en fiskbensfläta :o)
 
 
 

Eget toapapper

Jag fortsätter med tema Hälla Kitty och ett försök att få Madelene mer intresserad av pottan. Det här med potta är något som vi tagit det väldigt lugnt med och låtit Madelene bestämma när hon vill. Vi frågar henne då och då, ibland går hon på pottan på dagis och ibland kommer hon och säger till oss att hon måste kissa. 
Så när vi var på Ge-kås i lördags hittade jag det här söta toapappret och kunde inte låta bli att köpa det. Kanske kan det få Madelene att vilja använda pottan mer :o)
 
 
 
 

Nygammal säng

I fredags kom Saga, Kakå och sabo Micke hit på besök. Tidigt på lördagsmorgonen åkte jag och Anna-Karin till Ullared och spenderade förmiddagen på Ge-kås. Jag hittade bland annat söta sängkläder till Madelenes "nya" säng som morbror hade med sig. Sängen är från början min gamla barnsäng som sedan Saga haft och som nu hittat tillbaka hem till mig, till Madelene. Perfekt !
Madelene blev jätteglad över att få Hälla Kitty på huvudkudden, då det är en ny favorit här hemma :o)
 
 
Sängen invigdes igår och Madelene var jätteduktig som somnade själv i den stora sängen och sedan sov där hela natten. Tiden bara rusar och liten blir bara större och större !
 
 

Nötcremecookie

Jag provade ett nytt recept i fredags och bakade nötcremecookies.
Storebror med familj var här i helgen, så dom fick med sig en burk hem :o)
 
 
Ingredienser:
3dl vetemjöl
3msk kakao
2tsk bakpulver
100gram rumstempererat margarin
2dl strösocker
1 ägg
1,5dl jordnötter
100gram nötcreme
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka jordnötterna
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke.
Vispa margarin och socker i en annan bunke.
Rör i ägget, därefter mjölblandningen, jordnötterna och slutligen nötcremen.
Rulla och lägg på bakplåtspapper.
Grädda i ca 7minuter.
 
 
 
 
Grundreceptet hittade jag på tasteline.com, men jag gjorde om det lite och använda ovanstående ingredienser.
 
 

3-våningsfat från Koziol

Vi kom in på en tillfällig outlet här i stan idag och jag köpte mig ett sött kakfat. Ett litet 3-våningsfat från Koziol.
 
 
 
 
 

Gröna blad

Vi fick den här söta blomman av Kalle och Amanda i förra veckan på Valborg. Jag tycker det är otroligt fint med gröna växter i zinkkruka !
 
 
 
 
 

Så frön

Linda och jag besökte Blomsterlandet i tordags och jag köpte med mig ett par fröpåsar hem. Idag på förmiddagen fick Madelene så fröna, tomat och smultron. Madelene var jätteduktig och fyllde krukorna med jord, och när jag lagt i frön fyllde hon på med jord och vattnade.
 
 
 
 
Dom söta rosa krukorna köpte jag på IKEA i fredags.
 
 

Kosläpp på Öjeby Gård

Idag har vi varit på Öjeby Gård, strax utanför Linköping, tillsammans med Anton med familj. Vi blev bjudna på bulle och kall mjölk av Arla, tittade på kosläpp och traktorer. En mysig utflykt !
 
 
 
 
Ett besök i Cloettas outlet-butik i Ljungsbro sedan åkte vi hem till Anton med familj innan vi åkte hem till oss igen. En härlig dag som dessutom bjöd på skönt väder !
 
 

Borås djurpark

Idag har vi varit lediga allihop och på morgonen bestämde vi oss för att åka till Borås djurpark. Vi hade tur med vädret och kunde njuta av solen från en klarblå himmel hela eftermiddagen när vi promenerade runt i parken. Madelene ville inte åka vagn utan gick runt nästan hela parken själv. Hon tyckte det var riktigt roligt att se alla djur !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Se men inte röra. Madelene ville absolut inte klappa "bää".
 
 

Valborgsmässoafton och kladdkaka med fudgeglasyr

Vi hade mysigt Valborgsfirande hemma hos oss igår, tillsammans med Joel, Hanna&Theo, Robin&Sandra och Kalle&Amanda. Till efterrätt blev det kladdkaka med fudgeglasyr. Jag har bakat den gång tidigare, och den är otroligt god !
 
 
Kladdkaka med fudgeglasyr
 
Ingredienser 
 
Botten
100gram margarin
2 ägg
3dl strösocker
1,5dl vetemjöl
5msk kakao
2tsk vaniljsocker
1krm salt
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175grader.
Smält margarinet.
Blanda övriga ingredienser i en bunke.
Rör ner det smälta margarinet till allt blandet sig.
Smöra en löstagbar form på 24cm.
Grädda i 20minuter.
Låt svalna i ca 10minuter, gör under tiden glasyren.
 
 
Glasyr
2dl vispgrädde
1dl strösocker
1dl sirap
100gram mörk blockchoklad
100gram margarin
 
Gör så här
Blanda alla ingredienser till glasyren utom margarinet i en kastrull.
Låt koka tills den tjocknar (ca 15min)
Tag av kastrullen och rör ner margarinet till en jämn fudge.
Bred glasyren över kakan.
Låt kakan svalna i kyl, ca 3timmar.
 
Igår serverade jag kakan tillsammans med rosa vispgrädde och fruktsallad.
 
Inspiration till kakan har jag fått av Linda, som hittat receptet hos www.femme.se/bakverkochfikastunder
 
 

RSS 2.0