Leklandet

Förutom att bada spenderade Madelene och jag en förmiddag i "Monky Tonky Land". Vi lekte i bollhavet, åkte rutschkana och åt glass :o)
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter några mysiga dagar är vi idag tillbaka i vardagen igen med jobb/dagis !
 
 
 

Vattenrutschkanan

En favorit i helgen var vattenrutschkanan i barnpoolen. Madelene var lite reserverad i början och fick en hjälpande hand, men efter några åk var det full fart och lillan visade stolt upp hur hon klarade av att klättra upp och åka ner alldeles själv !
 
 
 
 
 
 
 

Lalandia, Danmark

Godkväll !
Nu är Madelene och jag hemma igen efter några mysiga dagar i Danmark tillsammans med mina föräldrar, systrar Louise&Sofie, och Linnea. Vi har spenderat dagarna med att bada och leka !
Kameran har varit med och först ut några bilder från resan till Danmark :o)
 
Trött liten tjej.
 
Öresundsbron.
 
Madelene kollar på Pippi Långstrump.
 
Stugan.
 
 

Fredagsmys

Ikväll har vi haft besök av Robin&Sandra. Fredagsmys med god mat, lek&bus och filmen "Like crazy". Nu är det snart läggdags, imorgon ska det sista packas innan jag och Madelene åker iväg ett par dagar. Det ska bli jättemysigt !
 
 
 
 Jag tog med Madelene och kameran ut i det fina höstvädret och tog några kort medan vi väntade på att pappan skulle komma hem från jobbet.
 
 

Vackert väder och långkjol

Vackert höstväder och fredagskjol, en mysig start på helgen :o)
 
Kjolen köpte jag på Gina tricot tidigare i veckan.
 

Hagel och blötsnö

Sitter i soffan med en kopp te, frusen efter ett besök på ICA Maxi under kvällen. Brr !
Tänk att vi under eftermiddagen fick vinterns första snö :o)
 
Efter jobb/dagis fick vi besök av Robin&Sandra. Mysigt !
Nu ska Älskligen hämta tvätten i tvättstugan, sedan är det snart läggdags. 
 
Jag tittade in hos Madelene för en liten stund sedan och så här gott sover hon tillsammans med Mimmi :o)
 
 

Härliga höstbilder

Nu ikväll tittade jag i arkivet här på bloggen, och för precis ett år sedan togs dessa bilder på söta kompisarna Madelene & Tyra !
 
 
 
Tyra och Madelene poserade duktigt framför kameran.
Men om jag minns det hela rätt så ville en liten Madelene gärna krypa av filten och utforska :o)
 
 
Fler bilder finns i inlägget från förra året,
http://marieochmikael.blogg.se/2011/october/foton-fran-idag.html
 
 

Onsdagsmys med lillan

Solen tittade fram på eftermiddagen, en fin höstdag. Jag slutade tidigt på jobbet idag och hann med ett litet besök på stan innan jag hämtade lillan på dagis. Vi tog sedan bussen till a6, fikade med faster Johanna, shoppade och lekte i Leklandet :o)
En jättemysig eftermiddag/kväll !
 
 
 
 

Huvudvärk och murgröna

Jag jobbade ett sent pass på jobbet igår och på kvällen fick jag migrän. Idag har jag haft huvudvärk hela dagen, så för att muntra upp mig själv gick jag förbi en blomsterbutik påvägen hem från jobbet och denna fina murgröna och söta kruka fick följa med hem :o)
 
 
 
 

Dagens Maddis

Finaste Madelene !
 
 
 
 

Badrock och nya ord

Efter kvällens bad har Madelene myst i sin härliga badrock :o)
 
 
 
 
 
Ett av dom senaste orden som Madelene lärt sig senaste veckan är "pisis". Inte nog med att hon lärt sig att säga det, hon har ganska så bra koll på när hon ska säga det också :o)
Vid frukostbordet igår satt Madelene och slickade av smöret från sin smörgås. 
Pappan; Jag tror att hon kör på lchf.
Madelene tittar på mig och säger "pisis".
 
Underbara prinsessan, som sprider sån glädje och bjuder på många skratt !
 
 
Vi har storstädat lägenheten ikväll så nu tänkte jag göra mig en kopp te, luta mig tillbaka i soffan och kolla på veckans avsnitt av Solsidan.
 
 

Lekpark och våffla

Jag och Madelene har varit i Månsarp på förmiddagen. Pappan är där med bandyn och håller i dagens tipspromenad. Så vi lekte en liten stund i lekparken utanför klubblokalen och sedan åt vi en varsin våffla innan vi åkte hem igen. Mysig förmiddag :o)
Nu är det tvättstugan som står på schemat närmsta timmarna !
 
Madelene älskar verkligen att gunga :o)
 
 

Trerätters middag

Vi har spenderat kvällen hemma hos Karolin&Staffan. En jättemysig kväll som bjöd på trerätters, lek&bus och trevligt sällskap :o)
 
 
 
 
 
Tidigare idag fick vi besök av Robin. Han och Micke tog en promenad och fixade dagens lunch, från Liban Deli. Så idag har vi blivit bortskämda med god mat !
När Madelene sovit på eftermiddagen åkte vi hem till Conny, Mia&Tyra på en fika. Tjejerna verkade glada att ses igen, och det blev en och annan kram. Mysigt !
 
Nu ska jag mysa med sambon innan läggdags.
Hoppas att du haft en fin dag !
 
 

Godnatt !


Lycka och fredagsmys

Trots att jag jobbade sent idag hann vi med lite fredagsmys innan läggdags för Maddis. Något bland det mysigaste jag vet är att sitta i soffan tillsammans med lillhjärtat och hon vill sitta nära. Så nära att hon nästan sitter i mitt knä och sedan lutar huvudet mot min arm. Lycka !
 
 
 
Tänk att en sån här liten tjej har så mycket att berätta. Maddis har nog alltid tyckt om att prata och det är fantastiskt att få se hur hon utvecklas och att det idag är flera ord i följd många gånger. Dessutom tycker hon om att härma/säga efter det som vi säger här hemma. Så det gäller att hålla tungan rätt i munnen ;o)
 
 

Didrickson overall

Godmorgon !
Hoppas att du får en fin fredag :o)
Innan vi promenerar iväg till dagis/jobb vill jag visa vilken jättefin overall som jag köpte till Madelene för ca tre veckor sedan.
Hoppas att den ska hålla henne varm i vinter :o)
 
Jag hade kikat på den här overallen från Didrickson ett tag och när Intersport en helg hade 25% på samtliga overaller till barn, så passade jag på att köpa den !
 
 

Torsdag eftermiddag/kväll

Godkväll !
Efter jobbet idag blev jag hämtad av Jessie och Anna. Sedan åkte vi till lågprisvaruhuset Olssons. Det blev bl.a. några nya plagg till Madelene :o) Tack för att jag fick följa med !
När jag kom hem åkte Micke iväg på träning. Lyxigt att han och Madelene gått förbi Tortellini påväg hem från dagis och köpt pasta/pizza till middag. Madelene och jag hann sedan med lite mys innan läggdags. Nu ska jag kolla klart på Lyxfällan och sedan är det dags för Hela Sverige bakar :o)
 
 

Mimmi flyttar in

Godmorgon !
Hoppas att du får en fin dag :o)
 
Madelenes favorit är Mimmi och i lördags hittade vi en tröja med just Mimmi på. Den fick fick följa med hem och flytta in i Madelenes garderob :o)
 
 
Den härliga tröjan är köpt på Lindex.
 
 

Läkarbesök på BVC

Idag började vi dagen med ett läkarbesök på BVC med bl.a. vägning och mätning. Maddis följer fortfarande sin kurva med både vikt och längd :o)
 
 
 

Brownies med Marianne crush

God morgon !
Jag provade ett nytt recept igår, Brownies med Marianne crush. Så idag blir det tisdagslyx, och en burk med dessa läckerbitar får följa med till jobbet :o)
 
 
Receptet på denna goda kaka kommer här:
 
Ingredienser:
2ägg
1,5dl strösocker
100gram margarin
100gram mörk choklad
1dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1dl krossat Mariannegodis (ca 15st)
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält margarinet, dra kastrullen från värmen. Blanda ner och låt chokladen smälta i smöret.
Rör ner chokladblandningen i äggvispet.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 18x25cm.
Grädda ca 20minuter mitt i ugnen. Kakan ska stanna men inte vara torr inuti.
Strö det krossade godiset på den varma kakan.
Skär i små rutor när den har svalnat.
 
 
 Tack för receptet Maria !
 
 

Måndag och nybakat

Måndag igen och jobb/dagis på schemat. Nu är det inte långt kvar tills vi är långlediga och åker iväg på en liten resa tillsammans med Madelene mormor, morfar och mostrar. Det ska bli jättemysigt !
 
 
Nu sover Maddis och Micke tränar. Jag har tänt ljus och tänkte mysa i soffan med en kopp te och nybakt brownie. Mysiga höstkväll !
 
 

Helgen

Madelene har sett pappan spela bandy för första gången när det i helgen var det bandycup i Trollhättan. Efter en sen match på fredagkvällen checkade vi in på Scandic Swania. Lördagmorgonen startade med en fantastiskt god och stor frukostbuffé :o) Jag och Madelene strosade sedan i centrum på höstmarknaden och åt lunch på Espresso house innan vi tog en promenad till ishallen för att titta på ytterliggare en match. 
Sedan packade vi in oss i bilen och körde vidare till Madelenes farbror med familj. En jättemysig kväll med middag, grymt god efterrätt, lek&bus och filmen Lucky one.
 
Nu är vi hemma igen och jag känner mig lite frusen efter en kylig helg så nu ska jag göra mig en kopp te och mysa i soffan resten av kvällen :o)
 
 
 
 

Morgonpromenad och fredagskjol

Ännu en fantastiskt fin och kall höstdag!
Jag startade dagen med liten promenad och nu är fredagskjolen på och det är dags för jobb/dagis innan vi packar väskorna och spenderar natten på hotell :o)

Önskar er en härlig fredag!

 

 

 


Godnatt !


Uppdatering dagis

Det går bra på dagis just nu !
På morgonen när vi kommer springer Madelene fram till grinden och vill in. När vi kommer in vill hon oftast kika efter vilka som är på plats innan vi kan gå ner, ta av skor och hänga av jackan. Sedan varierar det om lillan vill vinka till mig när jag går eller om hon springer iväg och börja leka med kompisar. När jag hämtar henne på eftermiddagarna springer hon mot mig och ropa "mamma". 
Jag är en stolt mamma till våran lilla tjej, och det är en underbar känsla att hon verkar hittat rätt och trivs på dagarna :o)
 
 
 

Fisk- och morotssoppa

Godmorgon !
Här kommer en favorit i repris. Jag lagade soppa och bjöd våra gäster i lördags. Jag har lagt upp receptet tidigare, men vill bjuda på det igen. Soppan passar perfekt nu i höstrusket :o)
 
 
Ingredienser:
500gr morötter
2/3 av en stor purjolök
6dl vatten
2st fiskbuljongtärningar
400gr torsk
0,5tsk salt
1krm svartpeppar
cayennepeppar
2dl grädde
500gr oskalade räkor
 
 
Gör så här:
Tina räkorna
Skala och riv morötterna, strimla purjolöken.
Bryn morötter och purjolöken.
Tillsätt vatten buljongtärningarna, torsk, salt och svartpeppar.
Låt sjuda ca 10minuter.
Tillsätt sedan grädde och cayennepeppar. (cayennepeppar smakar mer efter en stund, så prova dig fram)
Slutligen tillsätts räkorna som bara värms upp.

Servera gärna med något gott mjukt bröd.
Smaklig måltid !
 
 

Vaccin och joggingtur

Idag har vi varit på BVC och Madelene har fått sitt 18-månadersvaccin. Jag är otroligt imponerad över våran lilla tjej som klarade av att få en spruta i överarmen utan att vare sig säga eller göra någonting !
Vi håller nu tummar och tår för att hon inte ska reagera på vaccinet.
 
Vi hann sedan med några ärenden på stan innan vi tog bussen hem. Ikväll efter maten tog jag mig en joggingtur, på ca 3,3km, jätteskönt !
 
Madelene fick ett gulligt gult plåster efter sprutan.
 
 
Nu ska jag göra mig en kopp te, äta vindruvor och ladda inför veckans avsnitt av Svenska Hollywoodfruar :o)
 
 

Lunchdejt och höstrusk

Idag blev det en mysig lunchdejt med min fina lilla familj på Jensens Böfhus :o)

Denna måndag har bjudit på fint höstväder, men ikväll regnar det. Så efter ett sent jobbpass var det bara att promenera hem i höstrusket. Nu myser sambon och jag i soffan med en kopp chai te :o)

 

Några har frågat vart jag köpt denna tröja, och den kommer från Ge-kås.

 

 


Morgonmys

God morgon !
Pappan är ledig idag så Madelene är hemma från dagis. Vi har haft en mysig måndagsmorgon och ätit frukost tillsammans. Snart är det dags för mig att bege mig till jobbet :o)
 
Önskar dig en fin dag !
 
 
 
 

Mormors vinbärs dröm

Vi har precis njutit av grekisk lunch från Pallas athena och sedan en kopp te, tillsammans med Emelie, Carro&Kristoffer. Mysigt att dom kom förbi en liten stund, innan dom lämnade Jönköping för den här gången. Hoppas att det inte dröjer allt för länge till nästa gång vi ses !

Igår hade våra gäster med sig en present som jag provsmakade idag. Ett jättegott te med smak av vinbär !

 

 


Middag och sovmorgon

Madelene har tagit sovmorgon, hon ligger fortfarande och sover. Så jag tänkte passa på att sammanfatta gårdagen :o)
 
Lördagen bestod av fint besök, fika på Kaffé Paus och middagsbjudning.
När Madelene och jag kommit hem från ICA Maxi fick vi besök av Camilla. Vi åt lunch och sedan blev det tjejsnack i soffan :o) Under eftermiddagen kom Emelie, Carro&Kristoffer och vi tog en promenad till Kaffé Paus. Vi fikade på glass, kladdkaka och en chai latte.
På kvällen kom Emelie, Carro&Kristoffer igen, och vi bjöd på middag. Till huvudrätt hade jag gjort en soppa och till efterrätt blev det hemmagjord glass. Vi avrundade kvällen i soffan framför TV:n. Mysigt !
 
 

Fint väder och nya koppar

Vilken fantastiskt fin morgon !
Solen skiner från en klarblå himmel och alla dom där fina höstfärgerna kommer fram :o)
 
Om en liten stund ska lillan och jag bege oss till affären och handla inför kvällen. Sedan börjar förberedelserna inför kvällens middagsbjudning.
Men först tänkte jag visa mina fina koppar som jag köpte igår :o)
 
Kopparna är köpta på Indiska.
 
 

Fredagsmys!

Veckans jobb/dagis avklarat och helgen inleds med fredagsmys. Vi har varit i lekparken och ätit kvällsmat på Max :o)
Eller "maks" som Madelene snabbt lärde sig att säga hihi Söta lillan som verkligen tycker om att prata och lär sig nya ord hela tiden. Under senaste tiden har det blivit mer och mer början till meningar. Stora tjejen !

 

 

 

 


Fina fredag

Det är fredag och fredagskjolen är på :o)

 

Blusen är från VILA.

 

 


Kanelbullens dag

Det är kanelbullens dag idag !
Vi har firat med goda hembakade bullar :o)
 
 
 
 
 

Godmorgon onsdag !

 
Önskar dig en fin onsdag !
 
 
 

Kvällspass

Tack vare en god natts sömn vaknade jag upp utan huvudvärk idag. Skönt !
 
Första kvällspasset på jobbet avklarat, sedan blev jag upphämtad av familjen utanför kontoret och skjutsade sambon till sin träning. Lillan sover nu för natten och jag tänkte ta mig någonting att äta och sedan mysa i soffan resten av kvällen :o)
 
 
 
 
 

Kvällspromenad och Chai latte

Hoppas att du haft en härlig måndag !

Jag har haft huvudvärk hela dagen så snart är det dags att sova så jag orkar med mitt första kvällspass på jobbet imorgon, men först ska jag njuta av min kopp med Chai latte :o) Den är jag värd efter en kvällspromenad med fina Mia !

 

 


Daimglass

Jag bjöd på hemmagjord glass i helgen och denna gången provade jag att smaksätta glassen med Marabou mjölkchoklad daim. Den blev riktigt god så här kommer receptet !
 
 
 

Ingredienser:
5dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk

Jag valde sedan att ha följande i min glass:

200gram Marabou mjölkchoklad daim


Gör så här:

Finhacka chokladen.

Vispa grädden tills mjuka toppar bildas.
Vänd ner den kondenserade mjölken.
Blanda väl.
Häll ner den hackade chokladen.
Rör om och häll upp i frystålig form.
Frys i minst 6timmar.

 
 
 

RSS 2.0