Pepparkaksruta med färskost och lingon

Ingredienser

Pepparkaka

200gr rumstempererat margarin
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2-3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat


Glasyr

200gr färskost, tex Philadelphiaost
50gr rumstempererat margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl frysta lingon till garnering


Gör såhär

Sätt ugnen på 175grader.
Vispa smör och socker pösigt.
Rör ner ett ägg åt gången.
Tillsätt gräddfilen.
Blanda samman mjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat.
Rör ihop allt till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40cm.
Häll i smeten.
Grädda i ca 30minuter.
Rör samman ingredienserna till glasyren.
Låt kakan svalna helt och bred sedan på glasyren.
Skär upp kakan i rutor och strö över lingon.



Recept från "Sju sorters julkakor".



Kommentarer
Postat av: Sofie

Boken, sonm du fick av mej, var den bra ?

Fanns det något gått i den ? =)

2010-12-19 @ 10:33:58
Postat av: Marie

Den som jag köpte av dig innehåller allt ett och annat bra recept =o)

Kakorna i detta inlägg är från den, och dom blev otroligt goda ! Finns det några kvar så kommer det några till Karlskoga snart !

KRAM

2010-12-19 @ 11:04:27
URL: http://marieochmikael.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0