Saffranskaka i långpanna

Ingredienser

5 st ägg
7,5 dl strösocker
200 gr margarin
2 påsar saffran á 50gr
6 dl mjölk
6,5 tsk bakpulver
14 dl vetemjöl


Gör såhär,

Sätt ugnen på 200grader.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Smält smöret, och blanda i saffran och mjölk.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Blanda ihop ovanstående, och häll i en långpanna klädd i bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 25minuter.
Låt kakan svalna.

Vi gjorde sedan en egen glasyr som vi hällde på kakan och lät stelna innan vi skar kakan i bitar.

Kakan blev fantastiskt god !





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0