Långpannebröd

Ytterliggare ett nytt recept jag testat idag är brödet, långpannebröd. Det var enkelt att göra, och ska inte vara några problem att frysa in. Stort plus att det var gott ;o)




Ingredienser
50gram jäst
5dl mjölk
2msk honung
1msk salt
1dl linfrö
5dl rågsikt
7dl vetemjöl


Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken fingervarm.
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
Arbeta dagen smidig tills den släpper skålens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 40minuter.

Klä en långpanna, ca30x40 med bakplåtspapper.
Tryck ut degen i långpannan.
Låt jäsa ytterliggare ca 30minuter.

Sätt ugnen på 225grader.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 15minuter.
Låt brödet svalna på galler.


Receptet är från alltommat.se



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0