Mintchokladtårta med after eight

I lördags var det vi som stod för efterrätten. Jag hade hittat en recept som jag väntade på att få testa =o)


Mintchokladtårta med after eight


Ingredienser
200gram margarin
200gram mörk choklad
3ägg
2,5dl strösocker
3dl vetemjöl

Glasyr
25gram margarin
1dl vispgrädde
20plattor after eight (ca200gram)


Gör så här
Sätt ugnen på 175grader.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 25cm i diameter.

Smält margarinet i en kastrull på svag värme.
Bryt chokladen i bitar, och låt smälta i margarinet.
Rör om då och då, låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt mjölet och chokladblandningen.
Rör till en jämn smet.
Häll sedan smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20minuter.
Kakan ska inte vara helt genomgräddad.

Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas.
Låt kakan bli kall.

Blanda margarin, grädde och after eight i en kastrull.
Smält på svag värme under omrörning.
Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.

Bred glasyren jämnt över kakan.

Receptet är från ica.se


Jag tillsatte sedan riven blockchoklad som dekoration =o)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0