Manhattan cheesecake

Här kommer receptet på efterrätten som Mia&jag bakade och bjöd på i helgen, Manhattan cheesecake :o)

Ingredienser:
6msk smör
200gram digestivekex, krossade
solrosolja, pensla formen med
400gram cream cheese
2 stora ägg
140gram socker
1,5tsk vaniljsocker
4,5dl creme fraiche

Blåbärsöverdraget
55gram socker
4msk vatten
250gram blåbär
1tsk arrowrot


Gör så här:
Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör ner kexsmulorna och bred sedan ut blandningen i en form med löstagbar kant, 20cm i diameter, penslad med olja.
Kör cream cheese, ägg, 100gram av sockret och 0,5tsk vaniljsocker slätt. Häll smeten på kexskalet.
Ställ formen på en bakplåt och grädda kakan i 190grader varm ugn i 20minuter eller tills fyllningen stannat.
Ta ut den och ställ åt sidan i 20minuter. Låt ugnen vara på.

Blanda creme fraiche med resten av sockret och vaniljsockret i en skål. Bred blandningen över kakan. Ställ den i ugnen i 10minuter och låt sedan kakan svalna. Låt den stå i kylskåpet i 8timmar eller över natten.

Blåbärsöverdrag, häll sockret och 2msk av vatnnet i en kastrull på svag värme och rör tills sockret har lösts upp. Höj värmen, lägg i blåbären och låt sjuda under lock i några minuter tills de börjar mjukna. Dra kastrullen från värmen. Rör ut arrowrot i resten av vattnet, häll redningen i kastrullen och rör slätt. Ställ tillbaka kastrullen på svag värme. Sjud tills saften tjocknar och blir genomskinlig och ställ åt sidan för att kallna.

Lossa kakan från formen 1timma före servering. Skeda blåbärskompotten över och ställ kallt tills kakan ska serveras.


Jag tyckte att cheesecaken blev god. Men jag föredrar nog den cheesecake jag gjort innan, som är lite mer lik glass :o)



Kommentarer
Postat av: Kajsicken

Ah sa smarrig den ser ut; vi at cheesecake i NYC och jag tror minsann denna skulle passat bra dar i cheesecakens hemland... :)

2012-04-30 @ 13:28:16
URL: http://kajsaberggren.blogg.se/
Postat av: Marie

åh tänk den som fick äta riktig cheesecake i dess hemland ;o)

2012-04-30 @ 15:11:57
URL: http://marieochmikael.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0