Lussekatter

God morgon måndag !
Först en vecka med dagis/jobb sedan väntar julledigt, härligt !
 
 
Mia, här kommer receptet på lussekatterna :o) 
 
Ingredienser:
175gram margarin
5dl mjölk
50gram jäst
0,5tsk salt
2dl strösocker
1gram saffran
ca 1,5liter vetemjöl
 
Garnering; russin
Pensling; ägg
 
 
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält margarinet och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm.
Häll lite av degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degspadet, salt, strösocker och saffran.
Arbeta in så mycket av mjölet att degen går lätt att arbeta och släpper degbunkens kanter.
Strö över lite mjöl, lägg på en bakduk och låt degen jäsa på dragfri plats i ca 30minuter.
Arbeta degen några minuter i bunken och ta sedan upp den på en mjölad arbetsbänk. Knåda den smidig.
Baka ut den till lussekatter, garnera gärna med russin och lägg på sedan på bakplåtspapper.
Låt jäsa ytterliggare ca 30minuter, till knappt dubbel storlek.
Pensla väl med uppvispat ägg.
Grädda lussekatterna i mitten av ugnen i 225-250grader i 5-10minuter.
Låt kallna under bakduk.
 
Receptet är från "Rutiga kokboken".
 
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Tack fina du!!

2012-12-17 @ 12:36:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0