Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten

Apropå att baka så provade jag ett nytt recept i förra veckan. Det blev en god jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten, som jag bjöd på i lördags :o)
 
 
Ingredienser
 
Botten;
100gram margarin
3dl strösocker
1,5dl vetemjöl
4msk kakao
1,5tsk vaniljsocker
2st ägg
 
Fyllning;
5st passionsfrukter
200gram philadelphiaost, rumsvarmt
2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
3st äggulor
3dl vispgrädde
2dl mosade jordgubbar
 
 
Gör såhär;
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem.
Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
Rör ner äggulorna, en i taget.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
Häll smeten över bottnen.
Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering.
 
 
Recept från sockerochmirakel.blogspot.com
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0